Follow Us @soratemplates

marți, 3 iunie 2014

Podgoria Dealu Mare ,Buzau

Vinurile de la Dealu Mare, mereu pe masa bogaţilor Din zona Dealu Mare bea vin şi protipendada bucureşteană care frecventa Casa Capşa în perioada interbelică. Cel mai important furnizor de vinuri al renumitului restaurant era Nicolae Basilescu, avocat şi profesor la Facultatea de Drept, proprietar a peste 100 de hectare în Urlaţi şi Pietroasele. A urmat, din păcate, colectivizarea viilor, iar comuniştii au încălcat regulile de aur ale vinului, de pe urma cărora a avut de suferit şi Podgoria Dealu Mare. Cantitatea şi nu calitatea vinului era principala indicaţie preţioasă de la centru. Peste 40 de ani, struguri de diferite soiuri au fost amestecate la grămadă, în aceeaşi cuvă, iar „inima“ distinctă a sortimentelor s-a amestecat până la dispariţie în recordurile de producţie. Chiar şi aşa, vinificatori pasionaţi nu au lăsat să dispară tradiţia, iar sortimentele selecţionate produse la Dealu Mare ajungeau pe mesele favorizaţilor vremii sau la concursuri internaţionale de profil. „Drumul Vinului“, o incursiune în istoria „aurului lichid“

Citeste mai mult: adev.ro/mp3hsl
erozitatea soarelui i-au umplut de o dulceaţă şi o aromă unic

Citeste mai mult: adev.ro/mp3hsl
Podgoria Dealu Mare se incadrează in zona dealurilor subcarpaţilor meridionali, cuprinzand colinele şi depresiunile situate intre raul Teleajen la vest şi raul Buzău la est.
Podgoria este delimitată la nord de zona dealurilor inalte şi a pădurilor, iar la sud printr-o limită care corespunde, pentru centrul viticol Valea Călugărească cu şoseaua naţională Ploieşti – Buzău şi care, incepand de la Urlaţi către Buzău, se retrage spre piciorul pantei la o distanţă de 2-3 km nord de şosea.
Ca aşezare, podgoria Dealu Mare este cuprinsă intre paralelele 44°59’ - 45°32’ latitudine nordică şi 26°02’ - 27°00’ longitudine estică.
Din punct de vedere geomorfologic, ea face parte din marea unitate a subcarpaţilor de curbură, in cuprinsul căreia plantaţiile viticole ocupă versanţii colinelor şi depresiunile acestora. Masivul viticol se intinde pe o lungime de cca 65 km şi are o lăţime ce variază intre 3 şi 12 km.
Vinurile de la Dealu Mare, mereu pe masa bogaţilor Din zona Dealu Mare bea vin şi protipendada bucureşteană care frecventa Casa Capşa în perioada interbelică. Cel mai important furnizor de vinuri al renumitului restaurant era Nicolae Basilescu, avocat şi profesor la Facultatea de Drept, proprietar a peste 100 de hectare în Urlaţi şi Pietroasele. A urmat, din păcate, colectivizarea viilor, iar comuniştii au încălcat regulile de aur ale vinului, de pe urma cărora a avut de suferit şi Podgoria Dealu Mare. Cantitatea şi nu calitatea vinului era principala indicaţie preţioasă de la centru. Peste 40 de ani, struguri de diferite soiuri au fost amestecate la grămadă, în aceeaşi cuvă, iar „inima“ distinctă a sortimentelor s-a amestecat până la dispariţie în recordurile de producţie. Chiar şi aşa, vinificatori pasionaţi nu au lăsat să dispară tradiţia, iar sortimentele selecţionate produse la Dealu Mare ajungeau pe mesele favorizaţilor vremii sau la concursuri internaţionale de profil. „Drumul Vinului“, o incursiune în istoria „aurului lichid“

Citeste mai mult: adev.ro/mp3hsl
Vinurile de la Dealu Mare, mereu pe masa bogaţilor Din zona Dealu Mare bea vin şi protipendada bucureşteană care frecventa Casa Capşa în perioada interbelică. Cel mai important furnizor de vinuri al renumitului restaurant era Nicolae Basilescu, avocat şi profesor la Facultatea de Drept, proprietar a peste 100 de hectare în Urlaţi şi Pietroasele. A urmat, din păcate, colectivizarea viilor, iar comuniştii au încălcat regulile de aur ale vinului, de pe urma cărora a avut de suferit şi Podgoria Dealu Mare. Cantitatea şi nu calitatea vinului era principala indicaţie preţioasă de la centru. Peste 40 de ani, struguri de diferite soiuri au fost amestecate la grămadă, în aceeaşi cuvă, iar „inima“ distinctă a sortimentelor s-a amestecat până la dispariţie în recordurile de producţie. Chiar şi aşa, vinificatori pasionaţi nu au lăsat să dispară tradiţia, iar sortimentele selecţionate produse la Dealu Mare ajungeau pe mesele favorizaţilor vremii sau la concursuri internaţionale de profil. „Drumul Vinului“, o incursiune în istoria „aurului lichid“

Citeste mai mult: adev.ro/mp3hsl