Follow Us @soratemplates

miercuri, 19 martie 2014

Lacul Mocearu

Lacul Mocearu este unul dintre punctele de atractie mai putin mentionate atunci cand vorbim despre obiectivele turistice buzoiene. In ciuda acestui lucru, frumusetea lacului ramane in sufletul oricarui trecator pe meleagurile comunei Lopatari. Odata ce ai ajuns aici, te intrebi de ce nu ai stiut dinainte despre acest colt de rai. 
          Am ales sa va vorbim despre Lacul Mocearu, pentru ca, desi drumurile ne pun piedici, merita efortul. Este o zona parca neatinsa, care asteapta sa fie descoperita de turistii in cautare de nou si de aer proaspat.
           Daca vrei sa cunosti senzatia deosebita pe care ti-o da combinatia de munte, padure si apa, Lacul Mocearu este o destinatie perfecta. 
           Drumul pana la Lacul Mocearu este mai accesibil pe partea cu Vulcanii Noroiosi. Chiar daca vii pe ruta Buzau-Sapoca-Vintila Voda-Lopatari, frumusetea zonei si placerea de a vedea modul de viata al localnicilor, te indeamna sa mergi mai departe. Desi nu exista drum amenajat pana la acest lac, se poate ajunge daca treceti prin localitatile Luncile si Plaiul Nucului. 
           Lacul Mocearu face parte din localitatea Chiliile si este situat, mai exact, in partea de nord-vest a judetului Buzau. Oamenii vin aici pentru a se relaxa departe de zgomotul strazii, dar si pentru ca pot pescui in voie. Lacul Mocearu este recunoscut pentru cel mai mic peste si pentru frumusetea acestuia. Cel mai mare peste pe care l-ati putea pescui aici are 10 cm.
           Despre Lacul Mocearu va mai spunem ca are o vechime de peste 150 de ani si este foarte adanc. Lung de 300 mp, Lacul Mocearu are o serie de ochiuri subacvatice, asa ca trebuie sa fiti cu mare bagare de seama. Localnicii spun ca aici s-au inecat mai multi oameni, deci nu este de gluma. Alegeti aceasta destinatie daca va doriti sa evadati din aerul imbacsit de oras. Un picnic la iarba verde va va ajuta sa vedeti lucrurile mai clar si sa dati randament la birou.
          Daca ajungeti in zona, este bine sa va opriti si la Muntele de Sare. O sa puteti admira un peisaj deosebit, mai ales daca va opriti sa vedeti coloanele de sare. In vale o sa intalniti si un rau rosiatic, presarat parca tot cu sare.
         O zona speciala care merita toata atentia ta, draga calatorule!